Heelkunde Oostendefoto

Dr. Stijn Schepers

Dr. Stijn Schepersmouse iconDr. Stijn Schepers studeerde af als arts in juli 2001 aan de Katholieke Universiteit te Leuven. Hij behaalde zijn diploma van algemeen chirurg na een zesjarige opleiding in juli 2007.
Binnen de chirurgie gaat zijn specifieke interesse uit naar de vaatheelkunde. Hij volgde dan ook een bijkomende opleiding voor het behalen van een getuigschrift ‘bijzondere bekwaamheid in de vaatheelkunde’.

Deze opleiding startte hij in Sint-Truiden onder leiding van Dr. F. Van Elst waar hij zich in het bijzonder toelegde op de endovasculaire technieken voor behandeling van het aorta aneurysma en de endovasculaire behandeling van vernauwingen van de halsslagaders.
Nadien was hij een jaar werkzaam in de dienst vaatheelkunde te Leuven onder leiding van Prof. Dr. A. Nevelsteen waar hij zich toelegde op zowel de endovasculaire ingrepen als op de klassieke vaatchirurgie zoals thoracale en abdominale aortapathologie, distale perifere bypasschirurgie, klassieke chirurgie van de halsslagaders, …
Tenslotte vervolledigde hij zijn bijkomende opleiding te Genk waar hij een jaar werkte in de dienst thoracovasculaire heelkunde onder leiding van Dr. H. Schroë. Ook hier kwam hij in contact met alle aspecten van de vaatheelkunde doch subspecialiseerde hij zich in de endovasculaire behandeling van aorta aneurysma’s en in de endovasculaire behandeling van onderbeensarteriopathie.

Sedert augustus 2009 is Dr. Stijn Schepers actief als vaatchirurg in het AZ Damiaan te Oostende.

Hij zal zich hier toeleggen op alle aspecten van de vaatheelkunde. Zijn bijzondere aandacht gaat hierbij uit naar de minimaal invasieve behandeling van aorta aneurysma’s (uitzetting van de buikslagader) dmv een endoprothese waarvoor ons ziekenhuis sedert 1 januari 2010 een erkenning verkreeg en naar de endovasculaire behandeling (ballondilatatie en/of stenting) van de slagaders.
Als vaatchirurg maakt hij deel uit van de multidisciplinaire diabetische voetkliniek die maandelijks georganiseerd wordt in aanwezigheid van de endocrinoloog, orthopedist, dermatoloog, vaatchirurg, podoloog en de orthopedische schoentechnieker.
Tevens maakt hij deel uit van het team bestaande uit nefrologen en vaatchirurgen ivm AV-fistel problematiek bij de dialysepatiënt.


Curriculum Vitae

Diploma’s
Bijkomende opleidingen
Lidmaatschap beroepsverenigingen
Wetenschappellijke activiteit

 

Copyright

Vorige paginaDeze pagina uitprinten

 BYS